Giriş Yap Kayıt Ol

Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Bozukluklar

Eğitim Hakkında
Öğrenci Projeleri
Topluluk (Yakında)

Yetişkinler İçin

Çocuk ve ergenlerde en yayın görülen psikolojik bozuklukları öğrenerek destek sağlamak, anksiyete bozuklukları, davranış bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemleriyle baş eden çocukların ebeveynleri, birincil bakıcıları ve diğer yetişkinleri destekleyecek beceri, bilgi ve araçları sağlamak için tasarlanmıştır.

Ders Hakkında Detaylı Bilgi

Bu Kurs Kimler İçin?

Çocukların, gençlerin ebeveynleri ve öğretmenleri, diğer bilgi sahibi olmak isteyen yetişkinler için tasarlanmıştır.

Eğitimin Amacı:

  • Çocuk ve ergenlerde en yayın görülen psikolojik bozuklukları öğrenerek destek sağlamak,
  • Kurs, anksiyete bozuklukları, davranış bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite problemleriyle baş eden çocukların ebeveynleri, birincil bakıcıları ve diğer yetişkinleri destekleyecek beceri, bilgi ve araçları sağlamak için tasarlanmıştır.

 

Psikolojik bozukluklar çocuklarda oldukça erken yaşlarda sinyallerini vermektedir. Bu nedenle ebeveynlerin, bakıcıların ve diğer yetişkinlerin merak ettikleri ve endişeli oldukları konularda çocuklara uygun şekilde yardımcı olacak becerileri ve bilgileri geliştirmelerinin önemli olduğuna inanıyoruz.

Eğitim Sürecinde Öğrenilecekler:

Çocuk ve ergenlerde görülen psikolojik bozuklukları tanıyacaksınız. Bunları yaparken;

  • Anksiyeteyi tetikleyen unsurlar, anksiyetenin fizyolojik ve genetik yönleri hakkında bilinmesi gerekenleri öğreneceksiniz
  • Psikolojik bozuklukların semptomlarını, uzmanların tanıyı nasıl koyduğunu öğreneceksiniz.
  • Çocukların ve gençlerin endişelerinin nasıl daha iyi yönetileceğini,
  • Çocuklara ve gençlere endişelerini en aza indirmeye ve yönetmeye yardımcı olmak için stratejileri,
  • Çocuklar endişeli olduğunda duygusal tepki vermek yerine uygun şekilde nasıl davranılır?,
  • Psikolojik bozuklukların kökeni, çevresel etkenlerin önemi
  • Birbirini tetikleyen ve birlikte ortaya çıkan psikolojik bozuklukları,
  • Tedavi yöntemleri ve evde yardım yöntemleri

öğreneceksiniz.

 

Eğitmen ile eğitimin sonunda, talebe bağlı olarak randevu sistemi ile canlı görüşme yapabileceksiniz.

Gereksinimler:

İsteğe bağlı not almak için, kağıt ve kalem.

Eğitim Sürecinde ve Eğitim Sonunda Elde Edilecek Belgeler ve Katılım Belgesi:

  • Eğitimin başlangıcında ebeveyn ya da bakım veren kişilere yönelik eğitimde dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgilendirme metni,
  • Ders slaytları, indirilebilir içerikler
  • Eğitimin sonunda katılımcı çocuğun isminin de yazılı olduğu “Çocuk ve Ergenlerde Psikolojik Bozukluklar” katılım belgesi.

Ders İçerikleri

1. Ders

OKB (Obsesif Kompülsif Bozukluk) nedir?  Çocuklarda OKB ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, OKB’nin sebepleri, yaygınlığı, OKB’de tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım OKB dersim ile sizinleyim.

2. Ders

Çocuklarda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu nedir?  Çocuklarda DEHB ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, DEHB’nin sebepleri, DEHB’de tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım DEHB dersim ile sizinleyim.

3. Ders

Çocuklarda da görülebilen Anksiyete Bozuklukları nedir?  Çocuklarda Genel Anksiyete Bozukluğu, Panik Atak, Ayrılık Kaygısı Bozukluğu ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, Anksiyete Bozukluklarının sebepleri, Anksiyete Bozukluklarında tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım Anksiyete Bozuklukları dersim ile sizinleyim.

4. Ders

Çocuklarda da görülebilen Anksiyete Bozuklukları nedir?  Çocuklarda fobiler ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, Anksiyete Bozukluklarının sebepleri, Anksiyete Bozukluklarında tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım Anksiyete Bozuklukları dersimin devamı ile sizinleyim.

5. Ders

Çocuklarda da görülebilen Davranış Bozuklukları nedir?  Çocuklarda Karşıt olma- Karşıt Gelme Bozukluğu ve Davranış Bozukluğu ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, Davranış Bozukluklarının sebepleri, Davranış Bozukluklarında tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım Davranış Bozuklukları dersim ile sizinleyim.

6. Ders

Çocuklarda görülebilen Travma Sonrası Stres Bozukluğu nedir?  Çocuklarda Travma Sonrası Stres Bozukluğu ile mücadele sürecinde nelere dikkat edilmeli? Bu süreçte çocuğa yardımcı olmak için neler yapılabilir? sorularının cevapları, Travma Sonrası Stres Bozukluğunun sebepleri, Travma Sonrası Stres Bozukluğunda  tanı nasıl konur, semptomlar, tedavi yöntemleri ve ebeveynler için ipuçlarını paylaştığım  Travma Sonrası Stres Bozukluğu dersim ile sizinleyim.

Elif Suna Özbay . Klinik Psikolog

Uzman Klinik Psikolog Elif Suna Özbay Bilkent Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından İngiltere Bangor Üniversitesi’nde Klinik ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans eğitimini tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog ünvanını aldı. Yüksek lisans tezini “Hedefe ulaşma ile dikkatli yanlılık arasındaki ilişkiyi kurmak” üzerine, lisans tezini ise bireylerin mutluluğu üzerine yazmıştır. Klinik ve Sağlık Psikolojisi alanında yüksek lisansını tamamladıktan sonra, Oxford Üniversitesi'nde "Mindfulness Odaklı Bilişsel Terapi" kursunu tamamladı. Yüksek lisansı süresince web sitesi üzerinden online terapist olarak çalıştı. Türk Kızılayı'nda sağlık ve psikososyal projelerde göçmenlere destek odaklı bir proje tamamladı. Özel bir şirkette İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev yaptıktan sonra Bilkent Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim üyesi olarak Psikolojiye Giriş dersini verdi. Halen Şölen Çocuk Gelişimi ve Psikolojik Danışma Merkezi'nde seanslarını sürdürmektedir. Uzmanlık alanları; anksiyete bozuklukları, depresyon, sosyal fobi, kişilik bozuklukları, romantik ilişkiler, yeme bozuklukları ve beden algısı bozuklukları, OKB, panik atak, özgüven sorunları, aile içi iletişim sorunları, çocuklarda psikolojik bozukluklar, hiperaktivite ve dikkat eksikliği, davranış ve dürtü bozuklukları, öfke ve stres denetimi konularıdır. Uyguladığı terapi yöntemleri; Bilişsel Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Mindfulness Odaklı Stres Yönetimi, Mindfulness Temelli Bilişsel Terapi.

Dersler (Görmek için tıklayın)

  Çocuklarda Obsesif Kompulsif Bozukluk ( 18:10 )
  Merhaba ( 00:36 )
  OKB, Takıntı, Kompulsiyon Nedir? OKB’de Ritüellerin Yeri, Tanı, Semptomlar ( 06:44 )
  OKB’de Tedavi Yöntemleri (BDT, Maruz Bırakma ve Yanıt Önleme Terapisi) ( 10:50 )
  Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ( 23:04 )
  DEHB ve Dürtüsellik Nedir? Türleri Nelerdir? Ana Belirtiler ve Risk Faktörleri Nelerdir? Tanılar. ( 14:54 )
  DEHB Tedavi Yöntemleri (Psikoeğitim, Davranış Terapisi, Eğitim Ebeveyn Programları ( 08:10 )
  Çocuklarda Anksiyete Bozuklukları ( 32:51 )
  Anksiyete Nedir? Anksiyeteyi Etkileyen Faktörler Nelerdir? ( 08:19 )
  Genel Anksiyete Bozuklukları, Etkileyen Faktörler Nelerdir? Terapi Yöntemleri Nelerdir? ( 11:30 )
  Ayrılık Kaygısı Bozukluğu Nedir? Semptomları Nelerdir? Nasıl Teşhis Edilir? Tedavi Yöntemleri Neler? ( 06:46 )
  Panik Atak Nedir? Panik Bozukluk Nedir? Kaçınma Nedir? Panik Atak Belirtileri, Tedavi, Teşhis ( 06:16 )
  Fobiler ( 12:12 )
  Fobiler , Fobi Belirtileri ve Nedenleri, Özgül Fobi, Agora Fobi, Sosyal Fobi, Sıkça Sorulan Sorular ( 12:12 )
  Travma Sonrası Stres Bozukluğu ( 10:51 )
  TSSB Tanı, Teşhis, Semptomlar ve Tedavi Yöntemleri ( 10:51 )
  Çocuklarda Davranış Bozuklukları ( 12:20 )
  Karşıt Olma Karşıt Gelme Bozukluğu, Davranış Bozukluğu, Tanı, Semptomlar, Teşhis ve Tedavi Yöntemle ( 12:20 )
39₺
İndirimde
79 TL
 Satın Al  Hediye Et

Bu eğitimi 30 gün içerisinde, hiçbir kesinti olmadan iade edebileceğini unutma.